woensdag 31 oktober 2012

Het sociale leven van baby's en de spectaculaire groei van de hersenen in het eerste levensjaar / Chantal Kemner


De afgelopen jaren heeft baanbrekend onderzoek allerlei nieuwe inzichten opgeleverd over de relatie tussen de groei van de hersenen en de ontwikkeling van het sociale leven van de baby. Hoe verloopt de ontwikkeling van het babybrein? Waarom is het zo belangrijk dat bepaalde verbindingen ontstaan? Welke hersengebieden maken een baby sociaal? Minstens zo interessant is hoe de verschillen tussen baby’s ontstaan, want niet iedereen ontwikkelt zich gelijk. Wat maakt de ene baby gemakkelijker of moeilijker in de omgang dan de andere? Maakt het nog uit welke genen een baby heeft? En wat gebeurt er als de normale ontwikkeling wordt verstoord?

Het sociale leven van baby’s bevat bruikbare adviezen voor ouders over hoe ze voor en na de bevalling de hersenontwikkeling van hun baby kunnen stimuleren. De biologische achtergrond van deze adviezen wordt door Kemner op heldere wijze verwoord. 

Het sociale leven van baby's en de spectaculaire groei van de hersenen in het eerste levensjaar / Chantal Kemner. - Amsterdam : Balans. - ISBN 9789460033414
Prijs: € 17,95


Recensie:

* Kraamsupport, (2012) nr. 5 (september) p. 8-11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten