woensdag 31 oktober 2012

Goed aangepakt : gesprekken over beroepsethiek bij kindermishandeling / Jos Kole, Mariëtte van den Hoven, Monique Janssens (red.)


Wat heeft beroepsethiek met de aanpak van kindermishandeling te maken? Tegen welke ethische dilemma’s lopen professionals aan wanneer ze vermoeden dat een kind mishandeld wordt? Wat brengt hen er toe dat vermoeden te melden of juist niet, en welke afweging maken ze daarbij? Waarom is het eigenlijk belangrijk vanuit beroepsethisch perspectief naar de aanpak van kindermishandeling te kijken? Een antwoord op deze vragen is te vinden in deze bundeling van gesprekken met experts op het terrein van kindermishandeling en beroepsethiek.

Uit interviews met Rian Teeuw, Herman Baartman, Jo Hermanns, Bart Cusveller, Bert Musschenga, Dick Willems en een groep kinderartsen, wordt duidelijk dat professioneel handelen bij kindermishandeling meer is dan competent signaleren, diagnosticeren en communiceren. Het is ook een kwestie van beroepsethisch verantwoord optreden. Beroepsethiek boort een intrinsieke motivatie aan om kinderen in de knel te helpen, en stimuleert kritische reflectie die bijdraagt aan zorgvuldig en daadkrachtig handelen. 

Goed aangepakt : gesprekken over beroepsethiek bij kindermishandeling / Jos Kole, Mariëtte van den Hoven, Monique Janssens (red.). - Amsterdam : SWP. - 112 p. - ISBN 9789088502972
Prijs: € 13,90


Bron:

* Kraamsupport, (2012) nr. 5 (september) p. 31

Geen opmerkingen:

Een reactie posten