woensdag 1 december 2010

Kijk mij nou! / Yvette den Brok-Rouwendal

In dit boek komen tien jongeren met een lichamelijke handicap aan het woord. Stuk voor stuk staan zij midden in het leven. Ze bouwen aan hun toekomst en vertellen waar ze mee worden geconfronteerd en wat ze al hebben bereikt. Ze vertellen ook hoe het anders en beter zou kunnen. Maar ze hebben het er vooral over hoe mooi het leven is, ondanks alle obstakels die ze tegen komen.
Marieke is één van de jongeren uit Kijk mij nou!. Zij heeft een spierziekte waardoor ze in een elektrische rolstoel zit en voor veel alledaagse dingen afhankelijk is van hulp van anderen. Ze werkt als directiesecretaresse, gaat regelmatig stappen en woont op zichzelf.
Arjen is slechtziend en heeft nog een paar handicaps. Hij kan nog steeds kwaad worden als hij eraan denkt dat de school voor Speciaal Onderwijs beweerde dat hij niet kon werken. Dankzij zijn ouders en zichzelf werkt hij al een paar jaar als baliemedewerker.
Roos kwam in een rolstoel terecht en merkte tot haar verbazing dat anderen haar niet meer als jonge meid zagen, maar als een gehandicapte.
Korneel zou niet volwassen worden. Hij heeft immers de ziekte van Duchenne. Nu is hij al een eindje in de twintig, dankzij de medische ontwikkelingen. Hij heeft plezier in het leven, sport, verzorgt een kabelkrant en doet nog veel meer.


Kijk mij nou! / Yvette den Brok-Rouwendal. - [s.l.] : Stichting Important message, - ISBN 9789079529049
Prijs: € 11,50


Bron:
* Markant : maandblad voor de gehandicaptensector, jrg. 15 (2010) nr. 10 (december) p. 44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten