woensdag 1 december 2010

Gevangen in mijn eigen lichaam / Hasso en Catherine von Bredow

Op een zonnige ochtend in mei verheugt Hasso von Bredow zich op een dagje vakantie samen met zijn drie kinderen. Een paar uur later kan hij alleen nog maar communiceren met de buitenwereld door met zijn ogen te knipperen. Een zware beroerte heeft het locked-in syndroom veroorzaakt: Hasso is volledig verlamd, maar zijn brein functioneert nog perfect.
In een oogwenk is alles voorgoed veranderd. Hasso weigert echter het leven op te geven. Letter per letter 'dicteert' hij zijn verhaal aan zijn vrouw Catherine. Het relaas van zijn beroerte, zijn lijdensweg in het ziekenhuis, het groeiende besef dat zijn situatie permanent is: Gevangen in mijn eigen lichaam is een indrukwekkend verhaal van moed, optimisme en heel veel liefde.
Recent krijgt het locked-in syndroom zeer veel aandacht. Mogelijk zijn vele comapatiënten eigenlijk 'locked-in' en dus veel bewuster dan algemeen wordt aangenomen.



Gevangen in mijn eigen lichaam / Hasso en Catherine von Bredow. - 1e dr. - Tielt : Lannoo, 2010. - 248 p. - ISBN 9789020990355
Prijs: € 19,95


Bron: 
Markant : maandblad voor de gehandicaptensector, jrg. 15 (2010) nr. 10 (december) p. 44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten