dinsdag 20 april 2010

Mijn kind zit onder de vlekjes : casuïstiek voor doktersassistenten / S. van de Krogt, A. Starink

Als doktersassistent ben je een ware duizendpoot. Je voert uiteenlopende taken uit. Het beroep brengt bovendien veel verantwoordelijkheid met zich mee: zowel de patiënt als de huisarts rekent op je. Een kleine vergissing kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je over de juiste competenties en kennis beschikt en deze geïntegreerd toe kunt passen.

In dit werkboek:
• Om tijdens de intake de ernst van de situatie in te kunnen schatten, sta je stil bij infecties door virussen en bacteriën en de reactie van het afweersysteem daarop. Je bestudeert een aantal veel voorkomende kinderziektes die gepaard gaan met huiduitslag. Je kijkt naar alarmfactoren en voert intakegesprekken.
• Je oefent met het bepalen van de lengte en het gewicht van kinderen en met het opnemen van hun temperatuur.
Handelingen die doktersassistenten regelmatig moeten uitvoeren bij zieke kinderen.
• Je kijkt naar de geneesmiddelen die ingezet kunnen worden ter bestrijding van kinderziektes. Hoe werken ze en wat moet je ouders vertellen over de manier waarop deze middelen wel en niet gebruikt moeten worden?
• Ook komt een aantal administratieve taken aan bod. Bijvoorbeeld het verwerken van patiëntgegevens in het Huisartsen Informatie Systeem en het uitschrijven van herhaalrecepten.
• Je staat stil bij de rechten van de patiënt. Waar kan hij terecht met eventuele klachten?
• De overheid hanteert een vaccinatieprogramma voor kinderen, maar daar staat niet iedereen achter. Hierover bepaal jij je mening.



Mijn kind zit onder de vlekjes : casuïstiek voor doktersassistenten / S. van de Krogt, A. Starink. - 1e dr. - Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010. - ISBN 9789031378982
Prijs: € 12,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten