dinsdag 20 april 2010

Hoe overleef je de dokter / Eize Wielinga


Ooit boos of gefrustreerd geweest als de dokter het niet nodig vond om langs te komen terwijl je je ellendig voelde? Ooit het gevoel gehad na een gesprek met de behandelend arts dat je het toch niet helemaal begreep? Dat je nog steeds niet precies wist wat je mankeerde, laat staan wat je eraan moest doen?
Hoe overleef je de dokter is een handboek voor ieder die wel eens naar een dokter gaat. Want patiënt, dat zijn we allemaal wel eens. Op dat moment gaat het erom dat de arts de juiste diagnose stelt. Dat je de goede behandeling krijgt. Dat je op tijd verwezen wordt – niet te laat maar ook niet te vroeg. Dat je goede informatie krijgt, zodat je zelf kunt kiezen wat je wilt. Daar speel je zelf een belangrijke rol in.
TV-dokter Eize Wielinga, bekend van het medische AVRO-programma ‘Missers’ en van Business Nieuws Radio, biedt in dit boek zijn beproefde ‘overlevingstips’. Hij laat zien hoe je je als patiënt kunt verzekeren van goede zorg. Wanneer wacht je af en wanneer bel je de huisarts? Wanneer is er spoed geboden? Hoe bereid je je voor op een bezoek aan de specialist? Hoe houd je de regie zoveel mogelijk zelf in handen? Wat kun je doen om de kans op operatiesucces te verbeteren? Hoe voorkom je medische missers?
In het woud van de gezondheidszorg kun je als patiënt gemakkelijk verdwalen. Dit boek biedt je een routeplanner.



Hoe overleef je de dokter / Eize Wielinga. - Amsterdam : Thoeris, 2010. - 240 p. - ISBN 9789072219480
Prijs: € 19,95


Bron:
* Medisch contact, jrg. 64 (2010) nr. 15 (april) p. 669

Geen opmerkingen:

Een reactie posten