dinsdag 20 april 2010

Ik blijf maar hoesten : casuïstiek voor de doktersassistent / S. van de Krogt, A. Starink

Als doktersassistent ben je een ware duizendpoot. Je voert uiteenlopende taken uit. Het beroep brengt bovendien veel verantwoordelijkheid met zich mee: zowel de patiënt als de huisarts rekent op je. Een kleine vergissing kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je over de juiste competenties en kennis beschikt en deze geïntegreerd toe kunt passen.

In dit werkboek:
• Om tijdens de intake de ernst van de situatie in te kunnen schatten, sta je stil bij de bouw en werking van de luchtwegen en bij een aantal aandoeningen die met hoesten gepaard gaan. Je kijkt naar alarmfactoren en voert intakegesprekken.
• Je oefent met het uitvoeren van een longfunctieonderzoek, een handeling die doktersassistenten regelmatig uitvoeren bij patiënten met dit type klachten.
• Je kijkt naar de geneesmiddelen die ingezet kunnen worden ter bestrijding van hoesten. Hoe werken ze en wat moet je patiënten vertellen over de manier waarop ze deze middelen wel en niet moeten gebruiken?
• Ook komt een aantal administratieve taken aan bod. Bijvoorbeeld het verwerken van patiëntgegevens in het Huisartsen Informatie Systeem en het schrijven van brieven.
• Roken is niet goed voor de gezondheid. Is een wettelijk rookverbod een goede zaak of een vorm van betutteling die te ver gaat? Daarover bepaal jij je mening.
• Opdrachten op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, ook in het beroepsleven blijf je leren.



Ik blijf maar hoesten : casuïstiek voor de doktersassistent / S. van de Krogt, A. Starink. - 1e dr. - Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010. - 74 p. - ISBN 9789031378494
Prijs: € 12,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten