vrijdag 15 augustus 2008

Chemo en meer : veel over chemotherapie en nieuwe medicijnen / Harm Sleeboom

In dit boek staat de behandeling met chemotherapie van vele vormen van kanker centraal. Vaak vinden deze behandelingen in de polikliniek plaats, maar ook de nieuwe, orale middelen komen aan de orde.
Per jaar krijgen in Nederlands ruim 70.000 mensen kanker. Ongeveer de helft van deze patiënten geneest uiteindelijk van deze ziekte en dat aantal zal geleidelijk toenemen, want de ziekte is steeds beter te behandelen. De meest toegepaste behandelingsmethoden bij kanker zijn: operatie, bestraling en medicijnen. Van de behandeling met medicijnen is chemotherapie de bekendste. In dit boek wordt duidelijk uitgelegd wat chemotherapie is, wat de behandeling voor patiënten inhoudt en wat de bijwerkingen zijn. Daarnaast schenkt dit boek aandacht aan de nieuwe wegen in de behandeling van kanker. Er zijn namelijk steeds meer medicijnen in ontwikkeling die niet tot de chemotherapie worden gerekend. Kenmerkend voor deze medicijnen is dat ze veel doelgerichter inwerken op bepaalde processen in kankercellen dan chemotherapie. Met deze medicijnen zal in de toekomst de kans op genezing een stuk dichterbij komen.

Chemo en meer : veel over chemotherapie en nieuwe medicijnen / Harm Sleeboom. - Wormer : Inmerc. - 75 p. - (Spreekuur thuis). - ISBN 9789066115743
Prijs: € 17,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten