dinsdag 20 mei 2008

Wie zorgt er straks voor mij? : Portretten van verzorgenden / H. Hoogerheide, A. de Jongh

Dit boek bevat 12 verhalen over verlangen en vertedering, kracht en kwetsbaarheid: openhartig verteld door vrouwen en mannen, van alle leeftijden, afkomstig uit diverse culturen en werkzaam in verpleeghuizen, zorgcentra en de thuiszorg. Met hun verhalen laten ze de lezer door hun ogen naar hun leven en werk kijken. Ze maken duidelijk waarom ze dit werk gekozen hebben, hoe ze het beleven en wat het voor hen betekent. De verhalen in dit boek kunnen je helpen om een eigen mening te vormen over de zorg voor ouderen.
Centraal in dit boek staan verzorgenden, omdat zij het hart vormen van de ouderenzorg. Een extra reden om bij hen te beginnen, is het dreigende personeelstekort. Hopelijk gaat de stem van verzorgenden meer doorklinken in het publieke debat.
Hun verhalen zijn de moeite waard. Ze maken ons duidelijk waar het in de zorg om zou moeten gaan: om menswaardigheid en lotsverbondenheid, om het besef dat ieder mens kwetsbaar is, om toewijding en barmhartigheid, om ontmoetingen tussen mensen. Opdat verzorgenden en de mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd dagelijks zinvolle bladzijden kunnen toevoegen aan het boek van hun leven.

Wie zorgt er straks voor mij? : Portretten van verzorgenden / H. Hoogerheide, A. de Jongh. - 1e dr. - Dwingeloo : Kavanah. - 104 p. - ISBN 9789057400681
Prijs: € 15,75

Bron:
* Bijzijn : vakblad voor verpleegkundigen en verzorgenden, jrg. 3 (2008) nr. 6 (juni) p. 46
* TvV : tijdschrift voor verzorgenden, jrg. 40 (2008) nr. 6 (juni) p. 28 
* Verpleging NU, jrg. 17 (2008) nr. 103 (juni) p. 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten