dinsdag 20 mei 2008

Met liefde en plezier : over inspiratie en bezieling in de zorg / Marjo Onderwater

Dit boek gaat over drijfveren en inspiratie en de zorg. In het bijzonder over de sector verpleging en verzorging. Het zijn de verhalen van twaalf geïnspireerde mensen. Zes medewerkers uit de zorg in de regio Boxmeer vertellen waarom zij met liefde en plezier hun vak uitoefenen. Twee van hen werken bij Pantein Verpleging & Verzorging, twee in het Maasziekenhuis Pantein en twee voor Stichting Thuiszorg Brabant Noord-Oost.

Daarnaast zes bekende Nederlanders die actief zijn op verschillende terreinen: theater, muziek, mode, politiek, amusement, sport. Alle zes hebben ze een duidelijke relatie met de gezondheidszorg. Ieder van hen vertelt openhartig over haar of zijn drijfveren en inspiratiebronnen in het werk en over persoonlijke ervaringen met de gezondheidszorg.

Het doel van dit boek is het herkennen van de drijfveren en inspiratiebronnen van anderen of bewust worden van je eigen drijfveren. Door je bewust te zijn van je drijfveren kun je deze voeden met je eigen inspiratiebronnen. Als je geïnspireerd bent, is het eenvoudig om met liefde en plezier kwalitateif goede zorg te geven.

Met liefde en plezier : over inspiratie en bezieling in de zorg / Marjo Onderwater. - Boxmeer : Pantein
Prijs: € 12,50


Pantein

Bron:
* Bijzijn : vakblad voor verpleegkundigen én verzorgenden, jrg. 3 (2008) nr. 5 (mei) p. 44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten