dinsdag 29 april 2008

Geen haar op mijn hoofd : borstkanker in beeld / Liset Noorduyn

Dat één op de negen vrouwen in Nederland borstkanker krijgt, is inmiddels genoegzaam bekend. Maar wat gebeurt er precies wanneer borstkanker is geconstateerd? Hoe ziet het leven van een vrouw er uit, die een borstamputatie moet ondergaan, daarna een chemokuur krijgt en vervolgens bestraald wordt?

In 'Geen haar op mijn hoofd!' laat fotograaf Bart Versteeg stap voor stap zien hoe de behandeling van borstkanker bij zijn vrouw Liset Noorduyn verloopt. Het is een uniek fotodocument geworden, want nog nooit heeft een fotograaf dit hele traject zo compleet zo mooi en van zo van nabij in beeld gebracht.

'Geen haar op mijn hoofd!' is niet alleen een uniek fotodocument. In het boek staan ook persoonlijke aantekeningen van Liset Noorduyn. Zij schrijft over haar emoties, haar onzekerheden, haar twijfels, haar woede. En over haar strijd om te overleven, terwijl het gewone (gezins)leven doorgaat. Jan van der Ven, gezondheidsjournalist, interviewde alle betrokken behandelaars. Zij leggen uit waarom zij kiezen voor een bepaalde therapie of aanpak. Maar ook hoe zij zelf omgaan met hun beroep, waarin kanker zo vaak een hoofdrol speelt.

'Geen haar op mijn hoofd!' is zodoende een integer en realistisch boek over alle facetten van borstkanker. Het boek is vooral bedoeld om patiënten en hun omgeving te informeren over een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. In woord en beeld.

Geen haar op mijn hoofd : borstkanker in beeld / Liset Noorduyn. - Den Haag : de Nieuwe Haagsche. - 152 p.
Prijs: € 19,95


De Nieuwe Haagsche

Bron:
* Medisch contact, jrg. 63 (2008) nr. 16 (april) p. 669
* Nursing : verpleegkundig vakblad, jrg. 14 (2008) nr. 6 (juni) p. 39

Geen opmerkingen:

Een reactie posten