donderdag 15 augustus 2013

Altijd een kind te kort : handboek bij zwangerschap na babysterfte / Jeannette Rietberg

Vrouwen die zwanger zijn of willen worden na het verlies van hun baby krijgen te maken met de confrontatie tussen de nog recente ervaring van dood en de ervaring van nieuw leven. In hun situatie is het moeilijk zich te identificeren met de groep van zwangere vrouwen die deze ervaring niet hebben. Dit handboek behandelt de verschillende fases: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling, en het ouderschap daarna. Goede informatie helpt de moeder bij het herwinnen van vertrouwen in zichzelf, in haar lichaam en in de medische zorg. Ook zorgverleners krijgen inzicht in de specifieke problematiek van deze vrouwen doordat er handreikingen voor een betere professionele begeleiding worden geboden.
Jeannette Rietberg is door eigen ervaring en zelfstudie deskundige en spreker geworden op het gebied van sterfte rondom geboorte. Altijd een kind te kort neemt de lezer mee in de uitdagende reis waarin verlies, rouw, blijdschap, hoop en herstel met elkaar verweven zijn. In het boek zijn ook uitspraken van lotgenoten verwerkt die voortkomen uit interviews.

Altijd een kind te kort : handboek bij zwangerschap na babysterfte / Jeannette Rietberg. - Amsterdam : Thoeris. - 288 p. - ISBN 9789072219831
Prijs: € 24,95

Bron:
* Kraamsupport (2013) nr. 2 (februari) p. 30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten