dinsdag 10 april 2012

Handboek voeding bij kanker / Jeanne Vogel, Sandra Beijer, Niki Doornink ... [et al.]


Dit handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over voeding bij kanker, de voedingsproblematiek bij verschillende vormen van kanker en behandeling, en de mogelijkheden om via gerichte interventie goede zorg te verlenen. 
Alle hoofdstukken zijn geschreven door in kanker gespecialiseerde diëtisten van ziekenhuizen en behandelcentra uit het hele land. Waar mogelijk zijn voedingsinterventies gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek (evidence-based). Voedingsadviezen bij kanker zijn een mix van uitkomsten van studies en ervaringen uit de praktijk van de oncologische diëtetiek (best practice-based), afgestemd op de mogelijkheden, wensen en opvattingen van de patiënt. Het boek is in de eerste plaats bedoeld om informatie en ondersteuning te bieden aan de diëtist die de patiënt met kanker begeleidt. Maar omdat zorg voor de voeding ook hoort tot het professionele handelen van de arts, verpleegkundige en paramedicus, is dit handboek ook voor hen bedoeld.

Handboek voeding bij kanker / Jeanne Vogel, Sandra Beijer, Niki Doornink ... [et al.]. - Utrecht : De Tijdstroom, 2012. - 452 p. - 9789058982070 Prijs: € 49,00


Bron:

* Nursing, jrg.18 (2012) nr. 4 (april) p. 55

Geen opmerkingen:

Een reactie posten