maandag 20 februari 2012

Probleemgeörienteerd denken in de palliatieve zorg / S.M. de Hosson, A. de Graeff, F.J.S. Netters ... [et al.]

In Probleemgeoriënteerd denken in de palliatieve zorg staat het klinisch redeneren centraal. Door middel van een structuur van vraag en antwoord wordt de lezer meegenomen langs de leerstof die aan het eind van elk hoofdstuk wordt samengevat in een korte beschouwing. Deze methodiek komt overeen met de leermethoden die op de medische faculteiten in Nederland wordt toegepast. Het boek is geschreven door artsassistenten in opleiding, gespecialiseerd palliatief verpleegkundigen en jonge specialisten, telkens bijgestaan door ervaren huisartsen en clinici als inhoudsdeskundigen. Deze auteurs zijn afkomstig uit vrijwel alle medische en paramedische disciplines. 

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten, coassistenten en artsassistenten in opleiding tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde of medisch specialist, maar ook paramedici zoals verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en geestelijk verzorgers kunnen actuele informatie in het boek terugvinden. 

Probleemgeörienteerd denken in de palliatieve zorg / S.M. de Hosson, A. de Graeff, F.J.S. Netters ... [et al.]. - Utrecht : De Tijdstroom, 2011. - 400 p. - ISBN 9789058981929 
Prijs: € 48,00

Bron:
* Nursing, jrg. 18 (2012) nr. 2 (februari) p. 39

Geen opmerkingen:

Een reactie posten