donderdag 17 februari 2011

De keizer aller ziektes : een biografie van kanker / Siddharta Mukherjee

Waar staan wij in de strijd tegen kanker en hoe is die strijd begonnen? Wordt er binnen afzienbare tijd een medicijn tegen kanker gevonden? Hoe is de greep van deze ziekte op lichaam en geest in de loop der tijden veranderd? Hoe groot is de kans dat we de oorlog tegen kanker winnen?

De keizer aller ziektes poogt een antwoord te geven op dit soort vragen. Deze veelomvattende geschiedenis van kanker vertelt het verhaal vanaf de prehistorie tot de huidige dag. Kanker is een ziekte met grote sociale, culturele en politieke implicaties. Deze geschiedenis gaat niet alleen over een ernstige ziekte of het medisch­wetenschappelijke onderzoek, het is ook een diep menselijk verhaal van de jarenlange strijd tegen een vijand die veerkrachtig en geslepen is.
Mukherjee vertelt het verhaal van drie eeuwen strijd en optimisme, medische doorbraken en ijselijke teleurstellingen in de vorm van een heroïsche reis van het verleden via het heden naar de toekomst. Het is een indrukwekkende ‘biografie’ van de ziekte die met recht aanspraak maakt op de titel ‘keizer aller ziektes, koning aller angsten’.

De keizer aller ziektes : een biografie van kanker / Siddharta Mukherjee. - Amsterdam : De Bezige Bij, 2011. - 591 p. - ISBN 9789023426981

Prijs: € 29,90

Geen opmerkingen:

Een reactie posten