donderdag 4 maart 2010

Liefde is overal / Loes van Veen



Liefde is overal is een serie programma’s, waarin jonge mensen met een beperking vertellen over onderwerpen die met liefde te maken hebben. De deelnemers aan dit filmproject vertellen hun ervaringen, omdat ze willen dat het gemakkelijker wordt om over liefde te praten met mensen met een beperking.


De deelnemers aan het filmproject doen leuke activiteiten die ze afwisselen met vraaggesprekken. Mensen met een beperking werken voor en achter de schermen mee aan het maken van de film.’


Deze film bestaat uit vier delen, met de onderwerpen: Je lichaam, Vriendschap en relaties, Veiligheid en seks en Liefde en seks. Het doel van deze films is de onderwerpen beter bespreekbaar te maken. De films kunnen met name gebruikt worden in de gehandicaptenzorg en het onderwijs. 
De serie is gemaakt in opdracht van de LFB, een belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking hebben voor en achter de schermen meegewerkt aan het maken van de serie. Zij vertelden hun verhalen over deze onderwerpen en hielpen mee bij het filmen en fotograferen.

Liefde is overal / Loes van Veen. - Houten : Loes van Veen, 2009

Prijs: € 23,80


Recensie:
* Markant : maandblad voor de gehandicaptensector, jrg. 15 (2010) nr. 2 (maart) p. 33
* KLIK : maandblad voor de verstandelijk gehandicaptenzorg, jrg. 39 (2010) nr. 5 (mei) p. 33

Geen opmerkingen:

Een reactie posten