donderdag 4 maart 2010

Dromen van vaccins : dertig jaar op zoek naar de juiste reactie / Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit, telg uit een artsenfamilie, droomde als kind niet van vaccins. Toch zal de keuze voor zijn studie Medicijnen onbewust een poging zijn geweest een beetje dichter in de buurt van zijn vader en grootvader te komen. Die drijfveer bracht hem ertoe zijn leven te wijden aan het bestrijden van virussen, bacteriën en parasieten en vooral van micro-organismen die via bloed worden overgebracht.


Dromen van vaccins is het verslag van een persoonlijke reis door de wereld van micro-organismen. Die reis duurt nu al dertig jaar. Goudsmit voert ons langs gekkekoeienziekte, aids, polio, griep, SARS en hondsdolheid. Een speciale plaats wordt ingeruimd voor griep en met name de Mexicaanse griep. Ook verklaart Goudsmit het toegenomen verzet tegen vaccinatie en draagt oplossingen aan om deze weerstand het hoofd te bieden. Met een niet-aflatend enthousiasme blijft hij hopen op en werken aan een wereld waarin antistoffen het winnen van de virussen – en de lezer hoopt dat met hem.


Dromen van vaccins : dertig jaar op zoek naar de juiste reactie / Jaap Goudsmit. - Amsterdam : Contact, 2009. - 238 p. - ISBN 9789025429102
Prijs: € 29,95


Bron:

* Medisch contact, jrg. 64 (2010) nr. 8 (februari) p. 341

Geen opmerkingen:

Een reactie posten