dinsdag 10 mei 2011

Wegwijs in de thuisverpleging / Wit-Gele kruis van Vlaanderen

Wat zijn de belangrijkste evoluties in de thuisverpleging? Hoe wordt thuisverpleging gefinancierd? Wat zijn de mogelijkheden om als thuisverpleegkundige te werken? Wat is de eigenheid van de thuisverpleging? Wat is de plaats van de thuisverpleging binnen het huidige zorglandschap?

Wegwijs in de thuisverpleging
 biedt een antwoord op deze vragen. De auteurs zijn experts in de organisatie en de praktijk van thuisverpleging in België. Ze verwerkten een degelijke kennis van het beleid en hun jarenlange praktijkervaring tot een consistent verhaal.

Het boek richt zich tot studenten verpleegkunde in de hogescholen en het hoger beroepsonderwijs. Eerder theoretische uitweidingen over de regelgeving en voorzieningen in de thuisverpleging worden afgewisseld met concrete casussen uit de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld over hoe de verschillende stappen van het verpleegproces ingevuld worden: het eerste bezoek, de anamnese, het vaststellen van verpleegproblemen, het bepalen van doelstellingen en het plannen van zorg, de evaluatie van de uitgevoerde zorg. Verder wordt ingegaan op specifieke evoluties en trends in de thuisverpleging, de samenwerking met andere actoren in de zorg, de competenties waarover je moet beschikken om als thuisverpleegkundige te werken en de structuren waarin je aan de slag kunt.

De lezer krijgt een duidelijk beeld van wat een ronde van een thuisverpleegkundige precies inhoudt.
Dit boek heeft niet de ambitie allesomvattend te zijn, maar wel om een realistisch beeld te geven van wat het kan betekenen om in de thuisverpleging aan de slag te gaan.


Wegwijs in de thuisverpleging / Wit-Gele kruis van Vlaanderen. - Antwerpen : Standaard, 2011. - 128 p. - ISBN 9789034194121 

Prijs: € 18,95

Bron: 
* Nursing, jrg. 17 (2011) nr. 5 (mei) p. 47

Geen opmerkingen:

Een reactie posten