maandag 2 mei 2011

Duizend angsten : praktijkverhalen over angst, dwang en paniek / Yvette van der Pas

'Ik ben dus niet de enige!' Deze steeds terugkerende herkenning en opluchting bij haar patiënten, deed gedragstherapeut en klinisch psycholoog Yvette van der Pas besluiten de verhalen uit haar praktijk op te schrijven.
Veel mensen schamen zich voor hun angstklachten en lopen er onnodig lang mee rond. Ze proberen die te verbergen en worstelen er in eenzaamheid mee. Maar dat is niet nodig, want angsten kun je met de juiste hulp goed overwinnen. Ze hoeven je leven niet blijvend te bepalen.
Verschillende angsten komen in dit boek aan bod: hoogtevrees, vliegangst, naaldenangst, vogelangst, spinnenangst, angst voor honden, paniekstoornis met agorafobie, smetvrees, controledwang, agressieve gedachten, sociale angst en posttraumatische stressstoornis. Van der Pas vertelt bij elke angst een verhaal uit haar praktijk. Ze bespreekt wat de angst inhoudt, hoe je ermee kunt omgaan en hoe die te behandelen is.
 is bedoeld voor iedereen die kampt met angstklachten en voor iedereen die iemand met angsten in zijn omgeving wil helpen en zich afvraagt: Wat moet ik doen? Pak ik het goed aan?

Duizend angsten : praktijkverhalen over angst, dwang en paniek / Yvette van der Pas. - Amsterdam : Nieuwezijds, 2011. - 224 p. - ISBN 9789057123016Prijs: € 19,95


Bron:

* Psy : tijdschrift over geestelijke gezondheid en verslaving, jrg. 15 (2011) nr. 5 (mei) p. 37

Geen opmerkingen:

Een reactie posten