vrijdag 8 oktober 2010

Zorg naar eer en geweten / Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg


De Mooij beschrijft wat zij noemt het ‘Zien’ en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Door de jaren heen ontwikkelde zij een analytische en kritische blik op de gang van zaken; zij werd hierbij geprikkeld door de negatieve berichtgeving in de media en haar ervaringen als leidinggevende in een huis dat onder verscherpt toezicht stond. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar referentiekader als verpleegkundige. Ook schrijft zij over gewetensbezwaren bij het leveren van ondermaatse zorg en over haar strijd dit te verbeteren. 

Milly van der Ploeg heeft vanuit haar achtergrond als aankomend arts en neuropsycholoog een theoretische onderbouwing en inhoudelijke verdieping gegeven. Deze samenwerking heeft geleid tot een boek rijk aan achtergrondinformatie en voorstellen ter verbetering van de zorg voor dementerenden. 

De Mooij’s visie verwoordt op alle punten de mening van beide auteurs, die met dit boek de zorg voor dementerende verpleeghuisbewoners onder de aandacht willen brengen. 
Dit boek is bedoeld voor iedereen in Nederland , ongeacht of de lezer wel (professioneel of privé) of niet verbonden is met de verpleeghuiszorg. 


Zorg naar eer en geweten / Jolanda de Mooij, Milly van der Ploeg. - Leiden : De Witte uitgeverij. - 156 p. - ISBN 9789461070135
Prijs: € 14,90


Bron:
* Nursing, jrg. 16 (2010) nr. 9 (september) p. 41

Geen opmerkingen:

Een reactie posten