maandag 4 oktober 2010

Hulpmiddelen helpen meedoen : handboek hulpmiddelen voor mensen met een verstandelijke beperking / Daniëlle Golsteijn-Kramer, Manon Verdonschot & Dick van der Pijl (red.)

Hulpmiddelen Helpen Meedoen gaat over technologie ten behoeve van personen met een verstandelijke beperking. De woon- en leefsituatie van de persoon met een verstandelijke beperking is in een snel tempo aan het veranderen. Men woont veel meer dan vroeger kleinschalig, gaat veel vaker naar een gewone school en hoopt op een ‘gewone’ baan. We hebben het nu over gewone burgers met dezelfde rechten en plichten. Die hebben echter behoefte aan speciale ondersteuning. Voor die ondersteuning komt in allerlei vormen technologie beschikbaar. Technologie die helpt om zelfstandig te leven, eigen keuzes te maken en zelf de regie over het bestaan te voeren. Deze technologie verdient echt veel meer toepassing in de sector. De auteurs hopen middels dit boek het technologiegebruik in de sector te verbeteren en daarmee ook bij te dragen aan de zelfstandigheid en de kwaliteit van bestaan van verstandelijk gehandicapten.

Het boek gaat in op de specifieke vormen van ondersteunende technologie die met name gericht zijn op de verstandelijke beperking. Per hoofdstuk wordt een specifieke productgroep toegelicht met voorbeelden en andere handige informatie. Daarnaast wordt in de inleiding en achtergrondinformatie onder andere de meerwaarde van technologie voor personen met een verstandelijke beperking beschreven en de oorzaken voor het minimale gebruik ervan door de doelgroep. 



Hulpmiddelen helpen meedoen : handboek hulpmiddelen voor mensen met een verstandelijke beperking / Daniëlle Golsteijn-Kramer, Manon Verdonschot & Dick van der Pijl (red.). - 1e dr. - Den Haag : Lemma, 2010. - 187 p. - ISBN 9789059313866
Prijs: € 24,50


Bron:
* KLIK : maandblad voor de verstandelijk gehandicaptenzorg, jrg. 39 (2010) nr. 11 (november) p. 30


Recensie:
* NTZ : Nederlands tijdschrift voor de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen, jrg. 36 (2010) nr. 3 (september) p. 229-231

Geen opmerkingen:

Een reactie posten