dinsdag 17 maart 2009

Gesprekken over levensvragen [DVD] / C. Begemann, M. Cuijpers, W. van Lier ... [et al.]

Medewerkers in zorg en welzijn krijgen te maken met levensvragen van ouderen. Aan de hand van twee portretten wordt duidelijk gemaakt welke verwachtingen ouderen hebben met betrekking tot de ondersteuning bij hun levensvragen. Ook ziet de kijker welke impact het ontvangen van zorg heeft op het leven van ouderen. Zorg- en welzijnsmedewerkers en vrijwilligers blijken een belangrijke rol te spelen in het dagelijks leven van ouderen.

Mevrouw Willems en meneer Witzenburg, praten beiden openhartig over hun leven. Ze vertellen over hun dagbesteding, over vragen die hen bezig houden en over rituelen die zin geven aan hun leven. De portretten bieden stof tot nadenken en discussie en zijn daarom erg geschikt om te gebruiken in trainingen en cursussen. Zowel voor ouderen zelf, als voor medewerkers in de zorg, zullen de beelden en uitspraken herkenbaar zijn.

Gesprekken over levensvragen [DVD] / C. Begemann, M. Cuijpers, W. van Lier ... [et al.]. - Utrecht : Expertisenetwerk levensvragen en ouderen, 2008. - ISBN 9789088390531
Prijs: € 7,99

Bron: 
* Bijzijn : vakblad voor verpleegkundigen en verzorgenden, jrg. 4 (2009) nr. 3 (maart) p. 44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten