vrijdag 13 maart 2009

Als de werkelijkheid onbegrijpelijk wordt : alles over schifrenie en andere psychotische stoornissen / Lex Wunderink

In dit boek geeft de auteur uitleg over schizofrenie en andere psychosen. Daarbij gaat hij in op de symptomen, oorzaken, diagnose, behandeling en de vaak ingrijpende gevolgen van deze groep ziekten voor het maatschappelijk functioneren.
Het boek is in de eerste plaats geschreven voor mensen die zelf een psychose meemaakten of schizofrenie hebben. Goede informatie kan deze mensen helpen hun eigen manier te vinden om met hun ziekte om te gaan. Ook is dit boek een informatiebron voor de omgeving, zoals familieleden en mensen die in hun beroep te maken krijgen met mensen die een psychose of schizofrenie hebben. Een betere bekendheid kan niet alleen de tijdige herkenning van deze ziekten bevorderen, maar ook veel onnodige narigheid voorkomen die ontstaat door onbegrip en misverstand in de omgang met degenen die door deze ziekten in meer of mindere mate zijn getroffen.

Als de werkelijkheid onbegrijpelijk wordt : alles over schifrenie en andere psychotische stoornissen / Lex Wunderink. - 5e dr. - Wormer : Inmerc, 2006. - 97 p. - (Spreekuur thuis). - ISBN 9789066118430
Prijs: € 17,95

Bron:

* Ypsilon Nieuws, jrg. 28 (2012) nr. 3 (juni) p. 17

Geen opmerkingen:

Een reactie posten