woensdag 12 november 2008

Kind in ontwikkeling / R.A.C. Bilo, H.W.A. Verhoeve

Wat is de normale ontwikkeling van een kind en wanneer is er sprake van een ontwikkelingsstoornis? Kind in ontwikkeling geeft een duidelijke analyse van de ontwikkeling van het jonge kind, vanaf de conceptie tot het vijfde levensjaar.

Lezers vinden in dit boek niet alleen de wetmatigheid in de normale ontwikkeling, maar ook de signalen die wijzen op een afwijkende ontwikkeling.
Het eerste deel van het boek geeft een overzicht van de 'normale' ontwikkeling. Hierin komen o.a. prenataal en perinataal gedrag, de neurologische ontwikkeling en zintuigontwikkeling aan de orde.
Het tweede deel behandelt de afwijkende ontwikkeling, met name het tijdig
onderkennen daarvan. In dit deel worden o.a. cerebrale parese, stoornissen van spraak en taal, gehoor, autisme, ADHD, gedragsstoornissen en de gevolgen van kindermishandeling besproken.
Een uitklappagina met het overzichtelijke schema Ontwikkeling van het jonge kind van de kinderarts dr. Ch. Nicoli´c-de Kruijff besluit het boek.

Kind in ontwikkeling / R.A.C. Bilo, H.W.A. Verhoeve. - Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg. - 320 p. - ISBN 9789035230101
Prijs: € 47,75

Bron:
* Medisch contact, jrg. 63 (2008) nr. 45 (november) p. 1856

Geen opmerkingen:

Een reactie posten