woensdag 6 februari 2008

Verklaringsmodel Verpleging en Verzorging 2007 / Jedid-Jah Jonker, Klarita Sadiraj, Isolde Woittiez ... [et al.]

Door de vergrijzing zullen de vraag naar en het gebruik van zorg de komende jaren naar verwachting sterk toenemen. Ouderen maken met name veel gebruik van thuiszorg, verpleeghuizen en verzorgingshuizen, gezamenlijk 'verpleging en verzorging' genoemd. Het ministerie van VWS is daarom geïnteresseerd in de ontwikkeling van verpleging en verzorging in de komende decennia.
In dit onderzoek worden ramingen van de vraag naar en het gebruik van verpleging en verzorging tot aan de piek van de vergrijzing (2030) gepresenteerd. Genoemde vraag en gebruik zullen naar verwachting sterker toenemen dan de groei van de gehele bevolking, maar niet zo snel als de toename van het aantal 65-plussers. Het gebruik groeit minder hard dan de vraag, en zorg in instellingen neemt meer toe dan zorg die men thuis ontvangt. Bij zorg thuis wordt een sterke toename verwacht van particuliere hulp en bij intramurale zorg wordt vooral een sterke groei verwacht bij verpleeghuizen.

Verklaringsmodel Verpleging en Verzorging 2007 / Jedid-Jah Jonker, Klarita Sadiraj, Isolde Woittiez ... [et al.]. - Den Haag : SCP, 2007. - 103 p. - (SCP-publicatie ; 2007/31). - ISBN 9789037703344
Prijs: € 19,50

Bestand is ook als download beschikbaar. Na downloaden is alleen enkelvoudig afdrukken voor persoonlijk gebruik toegestaan. Doorsturen of vermenigvuldiging van het bestand alleen met toestemming van het SCP.

SCP

Bron:
* Onderwijs & Gezondheidszorg, jrg. 32 (2008) nr. 1 (februari) p. 28

Geen opmerkingen:

Een reactie posten