maandag 17 december 2007

4 Uzelfregie : op eigen kracht examen halen / Marijke Lingsma, Dewi van Harte en Django Eijgensteijn

Dit boek gaat over twee scholieren die allebei op eigen kracht hun examen haalden. Het leek erop dat niemand meer in ze geloofde. Toch kregen zij drie maanden voor het examen de kriebels en geloofden nog net genoeg in zichzelf om aan de slag te gaan. Van pechvogel naar held.

Het boek is gebaseerd op de 4UZelfregie-methode en gaat over het op eigen kracht ontwikkelen van zelfregie: hoofdrolspeler én je eigen regisseur zijn. Daar komen zelfreflectie, zelfverantwoordelijkheid, zelfcontrole, zelfvertrouwen en zelfsupport aan te pas. En de drang om te overleven, om geen genoegen te nemen met de situatie waarin je je bevindt en vooral om een droom tot werkelijkheid te maken.

Dit boek is voor alle pechvogels in het onderwijs die er in de periode voor het examen slecht voor staan, een minimale relatie met docenten hebben en er niet aan moeten denken het jaar nog eens over te doen, maar ook voor docenten en aankomende docenten, en natuurlijk voor zorgelijke, wanhopige ouders.


4 Uzelfregie : op eigen kracht examen halen / Marijke Lingsma, Dewi van Harte en Django Eijgensteijn. - 1e dr. - Soest : Nelissen, 2007. - ISBN 9789024417001
Prijs: € 9,50


Nelissen

Bron: Onderwijs & Gezondheidszorg, jrg. 31 (2007) nr. 7 (december) p. 28

Geen opmerkingen:

Een reactie posten