woensdag 28 november 2007

Encyclopedisch woordenboek van de encyclopedie / Piet van der Ploeg

Naslagwerk met ruim 4500 woorden, termen, begrippen en namen uit alle onderdelen van de psychologie. Daarnaast zijn meer dan 140 biografieën opgenomen van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de psychologie.

Het gaat zoveel mogelijk uit van empirisch wetenschappelijk benaderingen binnen de psychologie. Verder is onderzocht welke woorden in de psychologie de laatste tien jaar actueel zijn geworden. Er is ook terdege rekening gehouden met het grote belang van de DSM-IV classificatie in de klinische psychologie, van motivatietheorieën en de actualiteit van woorden uit de cognitieve psychologie, neuropsychologie, cognitieve gedragstherapie en GZ-psychologie.

Dit woordenboek is bestemd voor wie beroepsmatig met psychologie te maken heeft zoals psychologen, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en andere werknemers in de GGz maar ook voor iedereen die op zoek is naar de betekenis van termen uit de psychologie.

Encyclopedisch woordenboek van de encyclopedie / Piet van der Ploeg. - Apeldoorn : Garant, [s.a.]. - 608 p. - ISBN 9789044118483
Prijs: € 59,00


Uitgeverij Garant

Bron: Psy : tijdschrift over geestelijke gezondheid en verslaving, jrg. 11 (2007) nr. 11 (december) p. 41

Geen opmerkingen:

Een reactie posten