woensdag 10 oktober 2007

Autisme wegwijzer : doeltreffende oplossingen voor alledaagse problemen / Dion J. Betts en Nancy E. Patrick

Met een kind met een autisme spectrumstoornis loop je tegen allerlei problemen op: in en rond het huis, op school, onderweg, bij de dokter etc. Met behulp van de Autisme-wegwijzer hoef je in die situaties niet zelf meer het wiel uit te vinden, maar kun je terugvallen op de adviezen en tips van de twintig jaar ouder-ervaring die in dit boek is verzameld.

Telkens wordt een probleemsituatie geschetst waarbij ouders aangeven waar ze precies tegenaan lopen, maar ze spreken ook hun angst en onzekerheid uit. Er wordt vervolgens uitgelegd wat dit specifiek met autisme te maken, waarna er mogelijke oplossingen worden gegeven om het kind zich in zo'n situatie beter te laten voelen of om dit probleem in het vervolg te voorkomen.

De lezer leert op deze manier tevens probleemsituaties te herkennen, te analyseren en deze met de hulpmiddelen in het boek in de toekomst zelf op te lossen.

Autisme wegwijzer : doeltreffende oplossingen voor alledaagse problemen / Dion J. Betts en Nancy E. Patrick. - [S.L.] : Uitgeverij Pica, s.a. - 160 p. - ISBN 97890776711919789077671191
Prijs: € 17,50


Uitgeverij Pica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten