maandag 16 januari 2012

Parkinson in beeld

Het lespakket PARKINSON IN BEELD, dat begin 2012 beschikbaar komt, bestaat uit een DVD en een WERKBOEK.
Op de DVD staan vier films over de diagnose, behandeling (medicatie) en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Drie praktijksituaties zijn binnen de thuissituatie gefilmd, waarvan één gedeeltelijk tijdens een opname op een Parkinson short stay afdeling, het vierde verhaal speelt zich af binnen een verzorgingshuis.
Het accent ligt op het directe contact tussen zorgverleners en de patiënt, veel disciplines (huisarts, neuroloog, Parkinsonverpleegkundige, verzorgende, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, maatschappelijk werker, psycholoog) komen in beeld.
In het WERKBOEK staan voorbeelden van opdrachten voor het gebruik van de DVD bij scholingsactiviteiten

VOOR STUDENTEN EN PROFESSIONALS
Het lespakket is voor beroepsopleidingen binnen de (para-)medische zorg. Het biedt studenten een basisinzicht in de (beleving van de) ziekte van Parkinson en de behandeling daarvan.
De DVD kan ook ingezet worden bij scholing van professionals, die betrokken zijn bij de behandeling en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het biedt hen een kijkje in de keuken van collega’s: hoe gaan zij om met de levensechte casuïstiek?

Parkinson in beeld. - Zuidbroek : Van Hemert produkties, 2012
De DVD (lengte: 3 uur video) kost € 45, het werkboek (25 blz.) € 15.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten