woensdag 14 september 2011

Infectiepreventie van A tot Z / D.M. Voet

Goede hygiëne en aandacht voor infectiepreventie zijn een vereiste voor elke tandartspraktijk. Tandartsassistentes dienen consequent alle maatregelen voor een optimale praktijkhygiëne te treffen. Daarvoor is het belangrijk dat zij beschikken over voldoende basiskennis over infectiebronnen, besmettingsroutes en de effecten van een infectie op het lichaam in het algemeen. Infectiepreventie van A tot Z biedt deze kennis.

Het boek bestaat uit zes hoofdstukken. Hoofdstuk 1 beschrijft de algemene infectieleer voor de tandartsassistente. In hoofdstuk 2 komen verschillende infectieziekten aan bod die in de tandheelkundige setting een rol kunnen spelen. Hoofdstuk 3 is een toelichting op de Richtlijn Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk, opgesteld door de Werkgroep Infectiepreventie (WIP). In hoofdstuk 4 staat de praktische infectiepreventie aan de stoel centraal, van voorbereiding tot en met reiniging en desinfectie na de behandeling. Vervolgens wordt in hoofdstuk 5 stilgestaan bij reconditionering van instrumenten en het onderhoud van de daarbij gebruikte apparaten. Ten slotte wordt in hoofdstuk 6 een verzameling relevante onderwerpen afzonderlijk uitgediept.

Infectiepreventie van A tot Z maakt deel uit van de Standby praktijkreeks. Het boek is bedoeld als leerboek voor tandartsassistentes in opleiding. Herintredende tandartsassistentes kunnen het als opfrisboek gebruiken. Voor assistentes die al in de praktijk werkzaam zijn, is het een uitstekend naslagwerk.


Infectiepreventie van A tot Z / D.M. Voet. - 2e herz.dr. - Houten : Bohn Stafleu Van Loghum. - (Standby praktijkreeks). - ISBN 9789031387427

Prijs: € 49,50


Recensie:
* Standby : vakblad voor assistenten in de tandheelkunde, jrg. 25 (2011) nr. 4 (sept.) p. 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten