donderdag 14 juli 2011

Goede voorbeelden van zorgvraaggerichte ouderenzorg / [tekst: T. van der Kruk]

Ouderenzorg is in beweging. Ouderen willen steeds vaker meer te zeggen hebben over hun eigen leven, ook als ze zorg behoeven. De zorg moet passen in hun leven en zijn zijn minder bereid om zich aan te passen aan de beperkingen van de zorg. Centraal staat de cliënt en de zorg past zich aan aan zijn wensen, bij voorkeur niet andersom. In dit rapport worden tien goede voorbeelden in beeld gebracht van zorgvraaggerichte ouderenzorg. De drie vragen waarop dit onderzoek is toegespitst, betreffen de benodigde competenties voor deze nieuwe vorm van zorg, de succes- en faalfactoren ervan en wat dit betekent voor het zorgberoep en de zorgopleidingen. De voorbeelden laten een grote verscheidenheid van vormen van ouderenzorg zien.


Goede voorbeelden van zorgvraaggerichte ouderenzorg : Vereiste competenties, succes- en faalfactoren en
implicaties voor beroepen en opleidingen op MBO- en HBO-niveau / [tekst: T. van der Kruk]. - Utrecht : CBOG, 2011. - 84 p. 
gratis te downloaden: http://www.cbog.nl/uploaded/FILES/htmlcontent/Projecten/Ouderenzorg/Goede%20voorbeelden%20van%20zorgvraaggerichte%20ouderenzorg.pdf


Bron:
* TvV : tijdschrift voor verzorgenden, jrg. 43 (2011) nr. 7/8 (juli/augustus) p. 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten