vrijdag 13 augustus 2010

Handboek ouderenpsychiatrie / Roos van der Mast, Thea Heeren, Martin Kat ... [et al.]

Het blijkt dat veel ouderen het behoud van een goede kwaliteit van leven het belangrijkste vinden. Dit betekent dat gezondheidsproblemen vanuit een brede context benaderd moeten worden, wat goed aansluit bij de uitgangspunten van het vakgebied ouderenpsychiatrie. 

In deze derde druk van het Handboek ouderenpsychiatrie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de oudere in zijn (Westerse) leefomgeving, en de invloed die dit in positieve en negatieve zin heeft op het psychisch welbevinden. Ook het proces van veroudering en de daarmee samenhangende veranderende kwetsbaarheid is een belangrijk focus van het boek.

In deze brede context geeft het handboek een update van de (aanzienlijke) wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van psychiatrische stoornissen bij ouderen.
Op de bijbehorende cd-rom zijn afbeeldingen in kleur en een groot aantal meetinstrumenten opgenomen.

Het boek biedt voor psychiaters en AIOS psychiatrie de nascholing respectievelijk scholing voor het vakgebied ouderenpsychiatrie. Daarnaast is het boek aan te raden aan artsen, psychologen, en alle andere professionals die regelmatig oudere mensen in hun praktijk behandelen.



Handboek ouderenpsychiatrie / Roos van der Mast, Thea Heeren, Martin Kat ... [et al.]. - 3e dr. - Utrecht : De Tijdstroom, 2010. - 660 p. - ISBN 9789058981721 
Prijs:  49,00


Bron:
* Bijzijn : vakblad voor verpleegkundigen en verzorgenden, jrg. 5 (2010) nr. 6 (juni) p. 45



Geen opmerkingen:

Een reactie posten