vrijdag 11 december 2009

De excellente leerkracht : de fundamenten van zijn succes / Ton Langelaan, Willem Plomp


In dit boek staat de excellente docent model. Dit is een docent die door de manier waarop hij tegen het onderwijs aankijkt, jarenlang met plezier en passie voor de klas heeft gestaan. Door jezelf aan deze docent te spiegelen, ervaar je als aankomende docent wat excellent gedrag is. Je leert met welke denk- en handelswijze je succesvol kunt zijn. De auteurs maken gebruik van neuronlinguïstisch programmeren (NLP). Bij NLP is excellent gedrag geen gevolg van karaktertrekken of talenten, maar een vorm van aan te leren gedrag.

Het boek begint met een model dat een consistente verklaring geeft voor de werkwijze van docenten. Aan de hand hiervan kun je het eigen gedrag inzichtelijk maken en verbeteren. Het model wordt gebruikt bij de overige onderwerpen in het boek, zoals: de relatie met de ander, orde en structuur, gespreksvoering, doelen bereiken en doelen stellen, et cetera. Het boek bevat veel voorbeelden, reflectievragen en opdrachten.


De excellente leerkracht : de fundamenten van zijn succes / Ton Langelaan, Willem Plomp. - 3e dr. - Soest : Nelissen, 2009. - 197 p. - (PM-reeks). - ISBN 9789024416608
Prijs: € 23,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten