dinsdag 20 januari 2009

Mijn dromedarismeisje : over borstkanker, maatjes, een tuchtzaak en een nieuwe borst / Kars Kanter

Elke week wordt in Nederland bij 230 vrouwen borstkanker vastgesteld. Zo ook bij Emma. De chirurg wil de tumor met een borstbesparende operatie verwijderen, maar kan het gezwel tijdens de operatie niet meer vinden. Hij neemt normaal weefsel weg, maar is en blijft van mening volgens de professionele standaard te hebben gewerkt. De chirurg wordt na een bittere strijd door een tuchtcollege veroordeeld. Emma ondergaat elders een borstamputatie, chemotherapie en twee jaar later een borstreconstructie. Mijn dromedarismeisje is een emotioneel relaas vol angst, hoop, humor, cynisme en strijd tegen kanker, verminking en arrogantie. Een pleidooi voor behoud van vrouwelijke waardigheid, geschreven door de man van een vrouw met borstkanker.

Mijn dromedarismeisje : over borstkanker, maatjes, een tuchtzaak en een nieuwe borst / Kars Kanter. - Soest : Boekscout, 2008. - 284 p. - ISBN 9789088346347
Prijs: € 17,95

Bron:
* Bijzijn : vakblad voor verpleegkundigen én verzorgenden, jrg. 4 (2009) nr. 1 (januari) p. 44
* Medisch Contact, jrg. 64 (2009) nr. 8 (februari) p. 324

1 opmerking:

  1. Een heftig boek. Een must voor elke dokter en verpleegkundige die vrouwen met borstkanker behandelen. Verplichte literatuur voor mamma care verpleegkundigen!!
    Je leest met kromme tenen hoe een blunderende chirurg probeert te voorkomen dat hij veroordeeld wordt tijdens de chemotherapie van de vrouw. Schandalig dit soort dokters!! Daarnaast een zeer confronterende blik op chemotherapie en een bostamputatie. Tranen om de ervaringen van het zevenjarige zoontje van Emma en de pogingen van Kars om zijn verminkte vrouw zich vrouw te laten voelen.

    EEN AANRADER!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen