donderdag 12 juni 2008

Beroepenwetgeving gezondheidszorg 2008/2009 / J. Legemaate, J.K.M. gevers, W.R. Kastelein ... [et al.]

Uitvoerig overzicht van de regelgeving over de belangrijkste beroepen in de gezondheidszorg. Op heldere wijze wordt aandacht besteed aan de belangrijkste aspecten van deze beroepen, zoals opleiding en deskundigheidsgebied, bevoegdheden, juridische positie, klacht- en tuchtrecht, gedragsregels en samenwerking.

Centraal staat de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), maar ook aan andere relevante wet- en regelgeving wordt aandacht besteed. Aan de orde komen de volgende acht beroepen: arts, tandarts, apotheker, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, fysiotherapeut, verloskundige en verpleegkundige.

Dit boek bestaat uit drie delen: het eerste deel biedt een overzicht van de inhoud van de Wet BIG. Het tweede deel bespreekt de acht genoemde beroepen en biedt specifieke informatie over deze beroepen, waaronder de tekst van de voor de beroepsgroep geldende gedragsregels. Het derde deel bevat de teksten van de Wet BIG en andere relevante wettelijke regelingen.
Door de combinatie van analyse, wetgeving en gedragsregels geeft Beroepenwetgeving gezondheidszorg 2008/2009 een actueel en volledig overzicht van de wijze waarop de belangrijkste beroepen in de gezondheidszorg geregeld zijn. Dit overzicht is niet alleen van belang voor de betreffende beroepsbeoefenaren zelf, maar ook voor alle personen en instanties die met deze beroepsbeoefenaren te maken krijgen.

Beroepenwetgeving gezondheidszorg 2008/2009 / J. Legemaate, J.K.M. gevers, W.R. Kastelein ... [et al.]. - Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2007. - 678 p. - ISBN 9789031351992
Prijs: € 79,00


Bohn Stafleu Van Loghum

Bron:
* Zorginstellingen : vaktijdschrift voor management in gezondheids- en ouderenzorg, jrg. 33 (2008) nr. 3 (juni) p. 43

Geen opmerkingen:

Een reactie posten